Synatur

RIB-tur i Jøkelfjord

Book

Synatur, tilbyr guidet tur med RIB-båt inn til isbreen.

Øksfjordjøkelen, (også kalt Jøkelfjordbreen) dekker et areal på 42 km2 og er for tiden norges 8 største isbre. En knapp halvpart ligger i Kvænangen i Troms, mens resten ligger i Loppa i Finnmark. Det høyeste punkt 1204 meter over havet er også det høyeste punkt i Finnmark.

Jøkelfjordbreen, er den eneste på europas fastland som kalver ned til sjøen. Dette skyldes den spesielle topografien i området. Innerst i Jøkelfjorden (ved breen) går fjellveggen mer og mindre rett opp til en høyde på 800-1000 meter, hvilke gir alle besøkende en fantastisk opplevelse av mektig natur (i kombinasjonen stup bratte fjell og blåis) som bare må oppleves.

Turene inn til breen skjer (flere ganger daglig) i perioden mai til september hvert år. Turene går uavhengig av antall passasjerer innenfor rammen av maks 12 pax hver tur. Turene varer i snitt 45 minutter (t/r) og det blir guidet med historier fra Jøkelfjord generelt og isbreen spesielt under hele turen. I likhet med "Kajakk turene» går også RIB-turen inn til lagunen under isbreen hvor passasjerene får den ekte følelsen av uberørt spektakulær natur på nært hold.

Prisen for RIB-tur til isbreen er; NOK. 225,-/person. Inklusiv flyte dress; NOK. 275,-/person. Minimumspris (1-2 personer) NOK. 550,-/tur.

Det er også mulig for større grupper (Buss-turister) å booke Guidet RIB-tur til isbreen, men da inklusiv kaffe/te og vafler (servert i vårt grillhus på kaien) til en pris; NOK. 350,-/person. Prisen inkluderer også flyte dress.

No items found.
Book